HUMMEL
WEB SİTE AYDINLATMA METNİ

1. Veri Sorumlusu
Bu aydınlatma metni, veri sorumlusu sıfatıyla hareket eden Hummel Spor Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin detaylı açıklama ve bilgilendirmede bulunmak amacıyla 6698 sayılı KVK Kanununa uygun olarak hazırlanmıştır. Bu kapsamda daha detaylı bilgiye ulaşabilmek için ‘www.hummel.com.tr’ adresinde yer alan tanıtıcı bilgiler ile kişisel veri saklama/imha politikasını ve VERBİS sisteminde yer alan kayıtları inceleyebilirsiniz.

2. Çerez Politikası
Web sitemizde kullanıcılara güvenli ve daha iyi hizmet sağlamak amacıyla çerezler (cookies) kullanılmaktadır.
Çerezler, oturum çerezleri ve kalıcı çerezler olarak iki yöntemle tutulmaktadır. Oturum çerezleri oturum süresi boyunca tutulan ve oturumunuzu sonlandırdığınız zaman silinen çerezlerdir. Kalıcı çerezler siz silinceye ya da süresi doluncaya kadar tutulan çerezlerdir. Bazı çerezler Hummel tarafında belirli süreler içerisinde saklanıp ömrü bittiğinde silinir ya da kullandığınız tarayıcı tarafından siz manuel olarak silme işlemi gerçekleştirene kadar saklanır.
Çerezler, birinci parti çerezler (ziyaret ettiğiniz site tarafından yerleştirilen) ve üçüncü parti çerezler (ziyaret ettiğiniz site haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen) olarak kullanılmaktadır.

Zorunlu Çerezler
Belli çerezlerin kullanımı web sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunludur. Örneğin, sitemizde oturum açtığınızda devreye giren kimlik doğrulama çerezleri, sitemizde bir sayfadan diğerine geçişinizde etkin olan oturumunuzun devam etmesini sağlamaktadır.
İşlevsellik ve Tercih Çerezleri
Bu çerezler sizlerin site üzerindeki tercihlerini ve seçimlerinizi hatırlayarak sitemizde sunulan hizmetlerin sizin için kişiselleşmesini sağlamaktadır. Örneğin, sitemiz üzerindeki dil seçiminizi veya bir metin okurken seçmiş olduğunuz font boyutunu hatırlamamızı sağlar.
Performans ve Analiz Çerezleri
Bu çerezler sayesinde sitemizi kullanımınızı ve sitemizin performansını analiz ederek sizlere verdiğimiz hizmetleri daha iyi hale getirebiliyoruz. Örneğin, bu çerezler sayesinde ziyaretçilerimizin en çok hangi sayfaları görüntülediğini, sitemizin gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını ve olası problemleri tespit edebiliyoruz.
Hedefleme veya Reklam Çerezleri
Sizlere sitemizde veya sitemiz haricindeki mecralarda ürün ve hizmet tanıtımını yapmak için çerezler kullanıyoruz. Örneğin, sitemizde gördüğünüz bir reklama tıklayıp tıklamadığınızı, eğer reklam ilginizi çektikten sonra o reklam yönlendirdiği sitedeki hizmetten faydalanıp faydalanmadığınızı takip etmek için çerezler kullanılabilmektedir.

 

Çerez Adı

Kullanım Nedeni

Geçerlilik Süresi

Amacı

       

ins-cart-abandonment-products

Terk edilmiş sepet öğelerini kullanıcıya bir e-posta ile hatırlatırken kullanılır.

    

30 gün

Pazarlama

ins-cart-product-list

Kullanıcıların sepete ekledikleri ürünlerin isim, fiyat, beden ve resim bilgilerini tutar.

12 saat

Pazarlama

insCustomAttributes

Özel Kullanıcı Niteliklerini içerir.

1 yıl

Pazarlama

insUserPermissionGranted    

Kullanıcının e-posta izninin durumunu tutar.

1 yıl

Pazarlama 

ins-lead-spuid

Potansiyel müşteri koleksiyonuna yeni eklenen kullanıcının insider_id'si.

10 saniye

Pazarlama

first-permission-impression

Kullanıcı ile katılım izni ekranı arasındaki durumu saklar. Görmemiş olan kullanıcılar için katılım ekranının tekrar gösterilmesine yardımcı olur.

1 yıl 

Pazarlama 

paid-products    

Kullanıcının sepetindeki ürünlerin ID'sini, adını, fiyatını, görselini ve URL'lerini tutar.

30 dakika

Pazarlama

predictiveData    

Kullanıcının Predictive Segment bilgisini tutar.

1 gün 

Pazarlama

prodCats

 

Kullanıcıların sepetlerine ekledikleri ürünlerin kategorilerini tutar.

1 gün

Pazarlama

sp-camp-{id}    

Kullanıcının web sitede karşılaştığı kampanyaların kimliğini tutar.

14 gün

Pazarlama

spUID    

Her kullanıcının tekil tanımlayıcısını tutar.

1 yıl

Pazarlama

{id}-countdown-values

Şablonun bir sonraki gösteriminde geri sayım değerlerini doldurmak için kampanyanın geri sayım değerlerini saklar.

90 gün

Pazarlama

ins-sr-api-checks

Smart Recommender API tabanlı entegrasyon kontrol durumlarını saklar.

1 gün 

Pazarlama

ins-referred-products

Daha sonraki satış günlükleri için yönlendirilen ürünleri depolar.

1 gün

Pazarlama

ins-c-events    

Kampanyada bu seçenek seçilmişse ilk tıklanan kategori adını saklar.

1 gün 

Pazarlama

ins-last-c-event    

Kampanyada bu seçenek seçilmişse son tıklanan kategori adını saklar.

1 gün 

Pazarlama

ins-first-c-event

Kampanyada bu seçenek seçilmişse ilk tıklanan kategori adını saklar.

1 gün 

Pazarlama

userLocation

Kullanıcının şehir, ülke bilgilerini tutar.

1 gün

Pazarlama

userIP

Kullanıcının şifreli IP bilgisini tutar.

1 gün

Pazarlama

ins-today-sld

Kullanıcının günlük kimliğini tutar.

1 gün

Pazarlama

insCoeffDaily

Kullanıcıların günlük istatistiklerini tutar.

1 gün

Pazarlama

insCoeffSession

Kullanıcıların oturum bazlı istatistiklerini tutar.

Oturum boyunca

Pazarlama

insiderVersusData

Karşılaştırılan ürünlerin Versus kampanyalarında görünmesini sağlar.

1 yıl

Pazarlama

lastVisitTime

Son ziyaretin tarihini tutar.

1 yıl

Pazarlama

ins-user-segment

Kullanıcıların segment bilgilerini tutar.

Oturum boyunca

Pazarlama

current-currency    

Kullanıcının sepetindeki ürünlerin para birimi. Kullanıcı ürün veya sepet sayfalarını ziyaret ettiğinde güncellenir.

1 gün

Pazarlama

sp-noteTimer    

Kuponun kapanma zamanı gibi Kupon Asistanı ile ilgili gerekli bilgileri tutar.

-

Pazarlama

total-cart-amount    

Kullanıcının sepetindeki toplam tutar.

1 gün

Pazarlama

ins-default-attributes    

Tüm ürün türleri için yerinde dinamik içerik değişiminde kullanılacak yerel depolamadaki varsayılan özellikleri ayarlar.

1 yıl

Pazarlama

ins-default-attributes    

Aynı kullanıcı olayının aynı kullanıcı için kullanılmasını önlemek için kullanılır.

1 yıl

Pazarlama

ins-pageVisit    

İlişkili kurallar için sayfa ziyareti verilerini tutar.

1 yıl

Pazarlama

ins-loggedinUser

Kullanıcı oturum açmışsa bilgileri saklar. Kullanıcı oturum açmamışsa LS kaldırılır.

1 yıl

Pazarlama

inspector-data

Insider Inspector'ın etkili bir şekilde çalışması için ürün adını ve sorgu karmasını saklar.

1 gün

Pazarlama

journey-{channel(eventcode)}-join-

Kanalın (SMS, E-posta vb.) katılım bilgilerini saklar.

-

Pazarlama

insBMStorageData    

Banner Yönetimi kampanyalarının sıklığını saklar.

-

Pazarlama

journey-joined-camps    

Kullanıcının etkileşimde bulunduğu Arthitect kampanyalarının listesini saklar. Kampanya kimliğini ve son kullanma tarihini içerir.

30 gün

Pazarlama

journey-segments    

Arthtect kampanyalarının uygunluk durumunu saklar.

1 saat 

Pazarlama

ucd-cart-collection-hash    

Eski/yeni kart durumlarını karşılaştırmak için karma hale getirilmiş sepet verilerini depolar.

30 gün

Pazarlama

ns-lte-action- + actionId

 

LTE hesaplamasında kullanılacak kullanıcının oturum kimliğini saklar.

Oturum boyunca

Pazarlama

ins-today-sId    

LTP algoritmasının hesaplanmasında kullanılacak kullanıcı olaylarının tarihini saklar.

-

Pazarlama

ins_sr_out    

Ürün Önerileri için stok verilerinin doğrulanması amacıyla kullanılır.

-

Pazarlama

referred-products    

Önerilen ürünlerin tıklama ve satın alma hedeflerinin hesaplanmasında kullanılır.

1 gün

Pazarlama

on-page-campaign-limit    

Söz konusu sayfa için sayfa içi kampanya sınırını doğrulamak ve sınıra ulaşıldığında kampanyaların gösterilmesini engellemek için kullanılır.

 

Pazarlama

ins-ucd-last-browsed-items    

E-posta içeriğinde kullanılacak en son ziyaret edilen ürünlerin ayrıntılarını saklar.

7 gün

Pazarlama

ins-coupon-session-guard    

Kupon Asistanının 30 dakikalık bir zaman aralığında birden çok kez açılmasını önlemek için kullanılır.

30 dakika

Pazarlama

c-events    

Category Optimizer’ın tıklama bilgilerini saklar. 

60 gün

Pazarlama

thresholdLogSent    

AdAudience ürününün 24 saat içinde yinelenen günlükler göndermesini engeller.

1 gün

Pazarlama

insUserInfoHash

Belirli bir kullanıcı için yinelenen HIT API kullanıcı etkinliğinin gönderilmesini engeller.

1 yıl

Pazarlama

ins-last-order    

En son satın alınan ürünün kodunu saklar.

30 dakika

Pazarlama

unificationUserDataHash

Bir kullanıcı için tekilleştirilmiş bilgilerinin karma hale getirilmiş kopyasını saklar.

1 yıl

Pazarlama

ins-sourceUrl    

Kullanıcının kaynak url bilgisini saklar.

30 dakika

Pazarlama

ins-wp-sw-version    

Web Push Servisi kullanıcı tarafı güncellemesi için sürüm bilgisi.

365 gün 

Pazarlama

ins-current-currency    

Mevcut para birimi bilgilerini saklar.

1 gün

Pazarlama

draft-mode-api-init    

Uzantıdan ayarlandıysa taslak API başlatma Kodlarının çalıştırılmasını etkinleştirir.

Her zaman

Pazarlama

draft-mode-free-js    

Uzantıdan ayarlanırsa taslaksız JS kodlarının çalıştırılmasını sağlar.

Her zaman

Pazarlama

userpaids    

Satın alınan ürünlerin bilgilerini ödeme sonrası sayfasında saklar.

90 gün

Pazarlama

ltp-result    

Kullanıcının LTP segmenti durumunu saklar.

1 gün

Pazarlama

ltp-result-request-sent    

Zaten gönderilmişse, tahmine başka bir istek gönderilmemesini sağlar.

15 dakika

Pazarlama

page-based-time    

Kullanıcının belirtilen sayfada geçirdiği süreyi saklar.

1 yıl

Pazarlama

ins-page-based-time    

Kullanıcının belirtilen sayfada geçirdiği süreyi saklar.

1 yıl 

Pazarlama

sp-camp-{id}-max-wait-duration    

Belirli bir kampanyanın, kampanyanın sona erme tarihi içinde bekleme süresini aşıp aşmadığını kontrol eder.

Kampanya süresine bağlı

Pazarlama

ins-z    

Kampanyaların kupon kodlarını almasına yönelik kimlik doğrulama anahtarlarını içerir.

1 gün 

Pazarlama

ins-contact-field    

Kullanıcının kontak değerini bazı koşullara göre saklar, bazı koşullar için değişene kadar bu değeri korur.

1 gün

Pazarlama

ins-wp-storage    

Web Push depolama verileri

-

Pazarlama

unification-remigrate-key    

Birleştirme geçişi tekilleştirici

1 yıl

Pazarlama

ins-wp-silent-permission-denied

Web push izinlerini saklar 

365 gün

Pazarlama

ins-wp-active-tab    

Trigger Web Push'un İsteğe Bağlı Çıkış Amacı özelliği için kullanılır. Etkin sekmenin rastgele değerini bu depoda saklar.

1 gün 

Pazarlama

{campaignId}-countdown-values

Üzerinde geri sayım bulunan şablonların kalan süre bilgilerini tutar.

90 gün

Pazarlama

    first-permission-impression

Kullanıcı ile katılım izni ekranı arasındaki durumu saklar. Süre sona erdikten sonra ilk adım katılım ekranının tekrar gösterilmesine yardımcı olur.

-

Pazarlama

ins-journey-{channel}-join-{campaign_id}

Tıklama işleminden sonra kullanıcının dönüşüm aralığını korur.

-

Pazarlama

ins-journey-camp-{campaign_id}

Uygunluk koşullarını uygulamak için kullanıcının her yolculuk için giriş süresini tutar.

-

Pazarlama

sp-camp-{campaign_id}-max-wait-duration

Kampanya maksimum bekleme süresini tutar.  

-

Pazarlama

ins-ucd-cart-collection-hash

Aynı isteğin iki kez gönderilmesini önlemek için önceki isteğin karma versiyonunu tutar.

-

Pazarlama

ins-io-wizard-data

Sihirbazı açmadan önce insider_object hakkındaki bilgileri tutar.

-

Pazarlama

ins-io-data

API başlatılmadan önce insider_object'in anlık görüntüsünü tutar.

-

Pazarlama

ins-session-source    

Oturuma dayalı hedef sürelerini yeniden uygunluk süreleri altında düzenlemek için kullanılır.

Oturum boyunca

Pazarlama

ins-landingPage    

Kullanıcının ziyaret ettiği açılış sayfasını tutar.

Oturum boyunca

Pazarlama

ins-first-page-view    

Kullanıcının oturumu sırasındaki ilk görüntüleme olup olmadığını kontrol etmek için kullanılır.

Oturum boyunca

Pazarlama

last-c-event    

Son tıklanan ürünü saklar. 

1 gün 

Pazarlama

first-c-event    

İlk tıklanan ürünü saklar. 

1 gün

Pazarlama

page-based-time

Kullanıcının belirli bir sayfada geçirdiği zamanı saklar.

1 yıl 

Pazarlama

ins-gaSSId

Google Analytics kullanıcılarını 30 dakikalık oturumlar boyunca izler. GA'ya benzer şekilde, 30 dakikalık son kullanma tarihlerine sahip çerezleri alır. 

30 dakika

Pazarlama

_sgf_user_id

Ziyaretçiyi tanımlamak için kullanılan benzersiz bir anahtardır.

390 gün

Pazarlama

_sgf_session_id

Ziyaretçi oturumlarını tanımlamak için kullanılan benzersiz bir anahtardır.

Oturum boyunca

Pazarlama

_sgf_tracking

Ziyaretçinin izlemeyi devre dışı bırakıp bırakmadığını kontrol etmek için bir işarettir. Diğer tüm Segmentify ile ilgili çerezleri ve yerel depolama verilerini devre dışı bırakır.

390 gün

Pazarlama

_sgf_delayed_actions

Delay verilmiş Segmentify aksiyonları için aksiyona özel verileri depolamak için bir JSON nesnesidir.

30 gün

Pazarlama

_sgf_delayed_campaigns

Delay verilmiş Segmentify kampanyaları için kampanyaya özel verileri depolamak için bir JSON nesnesidir.

30 gün

Pazarlama

_sgf_clicked_banners

Ziyaretçi tarafından tıklanan farklı banner'lar için benzersiz kimliklerin bir listesidir.

Oturum boyunca

Pazarlama

_sgf_npq

Segmentify sunucularına gönderilmek üzere depolanan müşteri hareketlerinin bir listesidir.

Oturum boyunca

Pazarlama

_sgf_rq

Bir hata nedeniyle iptal edilen ve sonraki sayfada Segmentify sunucularına gönderilmek üzere saklanan müşteri davranışı olaylarının bir listesidir.

Oturum boyunca

Pazarlama

_sgf_exp

Bu çerez, Segmentify'ın A/B Test kabiliyeti ile kurulan testler ile ilgili verileri saklar.

30 gün

Pazarlama

segmentifyExtension

Mevcut ziyaretçinin Segmentify Chrome Uzantısını yükleyip yüklemediğini belirleyen bir işarettir.

180 gün

Pazarlama

sgfUserUpdateData

Ad, kullanıcı adı, segmentler, üyelik durumu ve üyelik tarihi dahil mevcut ziyaretçinin verilerini depolamak için JSON nesnesidir.

Çerezin ömrü 180 gündür.

180 gün

Pazarlama

ASP.NET_SessionId

Sayfa görünümleri arasında anonim kullanıcının oturum durumunu korumak için Microsoft ASP.Net web uygulamaları tarafından kullanılır

Oturum boyunca

Zorunlu

__cf_bm

__cf_bm çerezi, botlarla ilişkili kriterlerle eşleşen gelen trafiği yöneterek Cloudflare Bot Yönetimini destekler. Çerez herhangi bir kişisel veri toplamaz ve toplanan bilgiler tek yönlü şifrelemeye tabi tutulur.

30 dakika

Zorunlu

OptanonConsent

OneTrust, bu çerezi sitenin çerez kategorisiyle ilgili ayrıntıları depolamak ve ziyaretçilerin her bir kategorinin kullanımına ilişkin onay verip vermediğini veya geri alıp almadığını kontrol etmek için ayarlar.

1 yıl

Zorunlu

_gcl_au

Google Tag Manager, hizmetlerini kullanan web sitelerinin reklam verimliliğini denemek için çerezi ayarlar.

3 ay

Performans Ölçüm

test_cookie

doubleclick.net, kullanıcının tarayıcısının çerezleri destekleyip desteklemediğini belirlemek için bu çerezi ayarlar.

15 dakika

Pazarlama

registerPopup

-

Oturum boyunca

Pazarlama

popupDisplayedUOP

-

1 yıl 1 ay 4 gün

Pazarlama

_sgf_user_id

Segmentify, bu çerezi sizi bir kullanıcı olarak tanımlayacak şekilde ayarlar.

1 yıl 24 gün

Pazarlama

_sgf_exp

Segmentify, bu çerezi sizi bir kullanıcı olarak tanımlayacak şekilde ayarlar.

1 ay

Pazarlama

grt_token

-

Kalıcı

Diğer

_sgf_delayed_campaigns

-

Kalıcı

Diğer

grt_user_id

-

Kalıcı

Diğer

grt_session_id

-

Kalıcı

Diğer

_sgf_delayed_actions

-

Kalıcı

Diğer

_sgf_session_id

-

Oturum boyunca 

Diğer

IDE

Google Doubleclick tarafından, Bir reklamın etkinliğini ölçmek ve ziyaretçiye hedefli reklamlar sunmak amacıyla, reklamverenin reklamlarından birini görüntüledikten veya tıkladıktan sonra ziyaretçinin eylemlerini kaydetmek ve raporlamak için kullanılmaktadır.

1 yıl 

Pazarlama

 

3. Kişisel Veri İşleme Amaçları
Web sitemizi ziyaretiniz esnasında işlenen ‘işlem güvenliği’ kategorisine ait kişisel verileriniz aşağıdaki amaçlarla sınırlı olarak işlenmektedir:
•Web site/mobil uygulama ve tüm online servislerin düzgün çalışması için gerekli temel fonksiyonların yerine getirilebilmesi,
•Web sitenin analiz edilebilmesi, performans ve işlevselliğinin arttırılabilmesi, kullanıcılara yönelik kullanım kolaylığı sağlanabilmesi,
•Kişiselleştirme, hedefleme ve tanıtım faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmesi,
•Başta 5651 sayılı yasa ve ISO 27001 (bilgi güvenliği yönetim sistemi) standardının gereklilikleri olmak üzere mevzuatta öngörülen yükümlülüklerin gereği gibi yerine getirilebilmesine yönelik adımların atılabilmesi, yetkili kurumlara ve adli mercilere mevzuattan kaynaklı gerekli bilgilerin verilebilmesi.

4. Kişisel Veri Aktarımı
Kişisel verileriniz, aktarılmasını gerektiren sebeplerle ve aktarımı zorunlu olan kişisel verileriniz ile sınırlı olmak üzere aşağıdaki alıcı grupları ile paylaşılmaktadır:
•Şirketimizin yasalar karşısındaki yükümlülüklerinin ifası amacıyla mevzuat hükümleri izin verdiği ve gerektirdiği ölçüde yetkili kamu kurum ve kuruluşları,
•Hukuki haklarımızın kullanılabilmesi için avukatlarımız ve adli merciler,
•Kayıtların güvenli ve mevzuata uygun olarak tutulabilmesi için teknik altyapı/elektronik sistemlerin kurulması, geliştirilmesi, bakımına yönelik hizmet veren teknik destek firmaları.

5. Kişisel Veri Toplama Yöntemi ve Hukuki Sebebi
Kişisel verileriniz, bilgisayar veya mobil cihazınız ile web site/mobil uygulamamızı ziyaret etmeniz, kullanmanız, çeşitli alanlara bilgi girişi gerçekleştirmeniz esnasında çerezler yoluyla elektronik ortamda toplanmakta olup 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunun 5/2 ç, e, f bentlerinde belirtilen ‘veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması, bir hakkın tesisi kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması ve ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlemenin zorunlu olması’ hukuki sebeplerine bağlı olarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunun 5/1 hükmü uyarınca ‘AÇIK RIZA’ kapsamında işlenecek kişisel veriler ise; kullanım/alışveriş alışkanlıklarınızın tespiti, segmente edilmesi ile tercihlerinize uygun ürünlerin tarafınıza sunulabilmesi gibi daha iyi bir alışveriş deneyiminin sağlanması ve memnuniyetinizin arttırılmasına yönelik faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla işlenmekte; pazarlama amacıyla teknik altyapı/elektronik sistemlerin kurulması, geliştirilmesi, bakımına yönelik hizmet veren teknik destek firmaları ile paylaşılmaktadır.

6. İlgili Kişi (Veri sahiplerinin) Hakları
Bu konudaki ayrıntılı açıklama www.hummel.com.tr adresinde yer almakla birlikte, kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi ‘Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe’ göre şirket merkez adresimiz olan Gürsel Mahallesi İmrahor Cad. No: 23 - C BLOK KAT:3 adresine yazılı olarak veya finanshummel@hs03.kep.tr kayıtlı elektronik posta (KEP) adresine iletebilirsiniz.